Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore svim građanima islamske vjeroispovijesti, upućuje iskrene čestitke povodom Kurban bajrama, jednog od najvećih islamskih  praznikaa, uz najbolje želje da ovaj blagdan bude ispunjen brigom za bližnje i donese zdravlje, a najviše toleranciju i uvažavanje svih različitosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

 

Dobar pomak za unapređenje manjinskih prava u Crnoj Gori predstavlja Strategija manjinske politike 2019 – 2023. kojom se potvrđuje kontinuitet namjere smanjivanja etničke distance u Crnoj Gori, saopšteno je na konferenciji “„Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - od multikulturalizma ka interkulturalizmu“ koju je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, 1. i 2. avgusta, u Ulcinju.

U okviru projekta „Obrazovanje Muslimana u Crnoj Gori ”, čiji je nosilac Mustafa Bektašević, održana je tribina ,,Obrazovane i uspješne žene Muslimanke sa naših prostora”.

U saradnji Uprave za dijasporu i Opštine Bar,  u Dvorcu kralja Nikole, održan je Okrugli sto na temu „Investicioni potencijali i biznis zone Crne Gore”, u okviru manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika”. Učesnici Okruglog stola bili su predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Investiciono razvojnog fonda, Agencije za promociju stranih investicija, Privredne komore Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije, Udruženja privrednika Bara, Opštine Bar, kao i nekoliko istaknutih pripadnika dijaspore.

 

26. 06.2019 u Podgorici, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je obavezni tematski sastanak povodom Trećeg mišljenja Savjetodavnog komiteta Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina u odnosu na Crnu Goru a u cilju pripreme i konačnog objedinjavanja komentara u skladu sa nadležnostima određenih institucija  i organizacija.

 

Povodom nastupajućeg blagoslovenog meseca Ramazana, svim Muslimanima Crne Gore i inostranstva, želimo da ovaj mjesec posta, jasnih misli i dobrih djela, doprinese jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota naroda, vjera i kultura, kao što nam nalaže viševjekovna tradicija na ovim našim zajedničkim prostorima