Okrugli sto u sklopu projekta Kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama

Objavio  Avg 30, 2015

Berane – U Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, 13.avgusta 2015. godine, u sklopu projekta Kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama, održan je Okrugli sto na dvije teme, društveno politički položaj i status i kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama.

Rukovodilac projekta je profesorica Edina Muhović, dok je saradnik na projektu nevladino udruženje Klub kulture.

Profesorica Muhović je istakla da se ovaj projekat sprovodi pod pokroviteljstvom Savjeta Muslimana Crne Gore, a da je podržano od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori.

Realizaciju projekta, u trajanju od četiri mjeseca, prate različite aktivnosti. Prva je uspješno realizovana tokom mjeseca jula kroz "Veče ilahija i kasida" koje je održano u beranskom Centru za kulturu.Današnji okrugli sto je druga po redu, dok je etnološka izložba sledeća, kazala je ona.

Prema riječima Rafeta Mulića, saradnika na projektu, cilj ovog okruglog stola je da se animiraju mladi ali stručni ljudi, jer je afirmacija gore navedenih tema upravo na njima, te im treba pružiti šansu da svoje znanje predstave široj javnosti.

Namjera ovog projekta je da se pruži nemjerljiv doprinos multikulturalnosti koja treba da nas objedinjuje i zbližava, a nerazjedinjuje, istakao je on.

Učešće na ovoj panel diskusiji, pored profesorice Muhović i gospodina Mulića, uzeli su Elvedein Drpljanin, magistar političkih nauka, profesori književnosti Bojan Rajević i Radoje Femić, studenti Edina Gredić i Ervin Mulić, srednjoškolac Alen Hadžović i Selma Alihodžić, diplomirani ekonomista.

  1. Novosti

Kontakt

Mar 26, 2018 184 Kontakt

Mubarek dani 2018

Mubarek dani 2018

Mar 26, 2018 306 Islamske teme

Hadisi

Hadisi

Mar 26, 2018 247 Islamske teme