Nagradni konkurs za dizajn logotipa (znaka) Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore Featured

Objavio/la  E.S. Oct 22, 2018

Savjet muslimanskog naroda Crne Gore je najviša predstavnička i zastupnička institucija muslimanskog naroda Crne Gore u oblastima očuvanja nacionalnog identiteta Muslimana Crne Gore. Savjet radi na unapređenju i zaštiti posebnih prava muslimanskog naroda Crne Gore, te istovremeno afirmiše njegov kulturni i nacionalni identitet, promoviše i doprinosi multikulturnom i multietničkom karakteru Crne Gore, toleranciji, saradnji i razumijevanju na dobrobit svih građana Crne Gore.

Savjet baštini crnogorski jezik kao svoj te Crnu Goru kao svoju matičnu državu.

Pozivamo sve kreativce, grafičke dizajnere i kreativne marketinške agencije da nam dostave svoju (viziju) znaka Savjeta.
Najuspješniji rad nagrađujemo sa 300 €, drugorangirani sa 200 € a trećeplasirani sa 100 €.

Uslovi konkursa: Svi imaju pravo učešća. Pravo učešća imaju agencije, organizacije i pojedinci koji se bave ovom ili sličnom djelatnošću.

Zadatak konkursa je kreirati originalno grafičko rješenje za logotip (znak) Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore uz definisanje sledećeg:

Znak se pravi za Savjet i treba da simbolizuje:

1. Crnu Goru kao matičnu državu;
2. Muslimane, kao konstitutivni narod Crne Gore;
3. Kulturni identitet Muslimana Crne Gore.

Upustvo za izradu idejnog rješenja:

1. Znak za Savjet treba da sadrži naziv Savjeta ‘’Savjet muslimanskog naroda Crne Gore’’, i Crnu Goru kao matičnu državu. Želimo da ispoštujemo taj spoj;
2. Znak treba da bude kao ornament, te da ima i akronim koji će se koristiti za zvanični pečat Savjeta;
3. Logotip treba da sadrži neku od „boja-kafenu braon“ tipičnu za ovu populaciju i stilizovanu korelaciju između privrženosti pripadnika ove populacije državi Crnoj Gori;
4. Poželjno je da je rad urađen u vektorskom formatu, sproveden do nivoa upotrebljivog u offset i digitalnoj štampi što podrazumijeva i prilagodljivost upotrebe na različitim formatima;
5. Mora biti jednako izražajan, kako u boji tako i u grayscale-u;  Ostavljamo Vam slobodu u pogledu inovativnosti i ideje;
6. Svaki učesnik može da pošalje dva idejna rješenja za znak (logo);
7. Dostaviti logo u originalnom formatu. 

Sva idejna rješenja moraju biti originalan rad i vlasništvo učesnika konkursa. Idejna rešenja ne smiju biti ranije objavljivana ili poslata na neki drugi konkurs.

Kriterijumi ocjene radova: Komisija će vršiti ocjenjivanje i izbor dostavljenih radova na osnovu toga da li su urađeni u skladu sa uputstvima za izradu idejnog rješenja, da li su inovativni i kreativni, jasni i aktuelni, kao i primjenjivi.

Ukoliko ni jedan od prispjelih radova ne zadovolji, komisija može da proglasi konkurs neuspješnim.

Odluka komisije je konačna.


Radove možete slati na e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Konkurs ostaje otvoren do 05.novembra 2018.godine.

Neka Vam mašta bude jedini limit.

Očekujemo Vaše radove!

Poslednja izmjena utorak, 30 Octobar 2018 11:17
  1. Novosti