Neuspješan konkurs za logo Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore Featured

Objavio/la  E.S. Nov 29, 2018

Izvršni odbora Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore na sjednici održanoj dana 17. novembra 2018.godine razmatrao je pristigle radove po osnovu objavljenog Konkursa za dizajn logotip (znaka) Savjeta, koji je objavljen dana 22.oktobra i trajao je do 05.novembra 2018.godine.

 

Nakon razmatranja i analiziranja prispjelih 5 (pet) radova, članovi Izvršnog odbora Savjeta konstatovali su sljedeće:

 

Zadatak konkursa je jasno definisao potrebu za kreiranjem originalnog grafičkog rješenja za logotip (znak) Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore, koji je trebao da predstavi/simbolizuje: 

  1. Crnu Goru kao matičnu državu; 
  2. Muslimane, kao konstitutivni narod Crne Gore; 
  3. Kulturni identitet Muslimana Crne Gore. 

 

Niti jedan od prispjelih radova nije odgovorio na zadatu temu iz razloga što ponuđena rješenja prije svega ne daju objašnjenja svakog od traženih uslova, koji su takođe jasno predstavljeni Konkursom; ne daju uvid u primjenljivost znaka u izgled tog znaka na različitim predmetima/pozadinama/memorandumu, te da su suštinski učesnici bili usredsređeni na vjerski simbol, što nije bila naša ideja.

S obzirom na to da niti jedan od prispjelih radova nije zadovoljio kriterijume koji su traženi Konkursom Izvršni odbora Savjeta proglašava ovaj konkurs neuspješnim.

Poslednja izmjena cetvrtak, 29 Novembar 2018 12:05
  1. Novosti