Print this page

Dani muslimanskog naroda u Podgorici Featured

Objavio/la  E.S. Dec 12, 2018

 

U čast obilježavanja jubileja Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore, u Podgorici će 13.decembra 2018. biti organizovana manifestacija “Dani muslimanskog naroda”.

Program manifestacije počeće u 17 sati u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžana, izložbom slika akademskog slikara Ismeta Hadžića i promocijom knjige Slobodana Jerkova “Narodne pjesme Muslimana Crne Gore”.

Centralni dio manifestacije, svečana Akademija povodom jubileja deset godina postojanja i rada Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore biće organizovana od 19h u Velikoj Sali KIC-a Budo Tomović.

Na svečanoj ceremoniji biće dodijeljene i priznanje i nagrade stvaraocima i humanitarnim djelatnicima, koji su svojim stvaralaštvom i rado dali doprinos u promociji kulture i identiteta Muslimana u Crnoj Gori.

U svečanom program će učestvovati: Klapa Alata, klavirski duo Ana i Ida Muratagić, sazlije i pjevači Fahrudin Bako Dizdarević, te Žuti Serhatlić.

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore radi na unaprijeđenju i zaštiti posebnih prava muslimanskog naroda Crne Gore, te istovremeno afirmiše njegov kulturni i nacionalni identitet, promoviše i doprinosi multikulturnom i multietničkom karakteru Crne Gore, toleranciji, saradnji i razumijevanju na dobrobit svih građana Crne Gore.

Poslednja izmjena srijeda, 12 Decembar 2018 13:17