Savjet donirao pomoć OŠ u Mrkojevićima Featured

Objavio/la  Oct 12, 2019

 

Predjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić uručio je donaciju Osnovnoj školi Mrkojevici u Pećuricama . U pitanju je komplet zvučnika , odnosno  razglas koji ce učenici ove škole od sada moci da koriste na prigodnim manifestacijama.

 

„ Želja nam je bila da ovom donacijom pomognemo OŠ u Mrkojevićima ,ali istovremeno ukažemo na potrebu da se mnogo više ulaže u ovaj dio crnogorskog primorja koji je izuzetno nerazvijen. Ako kroz se kroz ovaj odvija  međunarodni saobraćaj na putu širokom  svega pet metara sa rupama , ako ovaj kraj nema zdravstvenu ustanovu , ako škola nema fiskulturnu dvoranu , ako nijesu riješena pitanja kanalizacije i vodovoda, ako svakog dana neko kreće u dijasporu, sa pravom se pitamo zbog čega se to desava. Na žalost razvoj Mrkojevića je u najvećem broju slucaja sveden na donacije iz inostranstva ili ovim sličnim našoj sa kojom smo željeli da pomognemo, ali i posaljemo poruku da je potrebno zadržati mlade u Mrkojevicima.“ – rekao je predsjednik Savjeta, Sabrija Vulić uručivsi direktoru skole Osmanu Grguroviću donaciju.

 

Zahvalivši se, Grgurević je istakao da ovo nije prvi put da Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore pomaže školi u Mrkojevićima kao i ovom kraju i da je Savjet već nekoliko duta donirao  kako za školu tako i za neke druge akcije u ovom kraju .

Poslednja izmjena subota, 12 Octobar 2019 09:15
  1. Novosti