U Bijelom Polju održana tribina o nacionalnom identitetu Muslimana u Crnoj Gori

Objavio  Nov 05, 2016

U sklopu projekta ’’Očuvanje nacionalnog kulturnog i jezičkog indentiteta Muslimana u Crnoj Gori’’ danas je u Bijelom Polju održana druga tribina pod naslovom ’’Nacionalni indetitet i ime Muslimana u Crnoj Gori’’. Realizator projekta Mustafa Bektašević ističe da je cilj unapređenje i očuvanje nacionalnog identiteta Muslimana u Crnoj Gori kroz inoviran koncept i postupak organizacije programa.

Pokrovitelj projekta koji je podržan od strane Fonda za očuvanje i zaštitu manjina u Crnoj Gori je Savjet Muslimana u Crnoj Gori.

Na današnjoj tribini su predavači bili Asmir Pućurica koji je govorio o o odjeći, hrani i vjerovanjima muslimana u Crnoj Gori, zatim diplomirani etnolog Milica Sekulić koja je imala izlaganje na temu etnološki indetitet Muslimana u Crnoj Gori, dok su profesorice književnosti Gordana Đurović i Marija Goljević imale izlaganje na temu očuvanje kulturnog identiteta.

Nakon izlaganja učenici OŠ Dušan Korać su kazivali stihove, dok je održan i mini koncert sevdaha u kome su učestvovali Danka Piper i Nenad Goljević.

 

  

Poslednja izmjena ponedeljak, 02 April 2018 13:21
  1. Novosti