Književno nasljedje Muslimana u Crnoj Gori

Objavio  Jan 13, 2016

Projekat „ Kultura Muslimana u Crnoj Gori“, je nastavljen realizacijom drugog projektnog programa nazvanog „ Književno nasleđe Muslimana u Crnoj Gori“. Program je održan u prostoru JU Srednja strućna škola ( prostor biblioteke),a prisustvovali su učenici ove škole, građani i članovi Savjeta Muslimana u Crnoj Gori.

Svaka aktivnost je prilika da se promoviše Fond za manjine i Savjet Muslimana, a i ovog puta je moderator tribine putem slajda i čitanjem istoga upoznala prisutne o osnovnim odredbama iz rada Fonda i Savjeta.

Moderatorica tribine Edita Fetić

Na tribini su govorili: Kemal Musić, pisac i novinar koji je govorio o poznatijim piscima Muslimanima iz Crne Gore. Svoj rad je naslovio  „LIJEPA RIJEČ JE KAO LIJEPO STABLO“.

Na istu temu“ Poznati književnici Muslimani iz Crne Gore „, u vidu prezentacije izlagao je Alen Hadžović. Jedan od najboljih bjelopoljskih srednjoškolaca.

 U drugom dijelu programa, promovisali-prezentovali smo život i djelo, Ćamila Sijarića. Profesor književnosti, pjesnik i književni kritičar Radoman Čečović, se svojim radom „ Ćamil Sijarić-bihorski Tolstoj“, osvrnuo na njegovo izuzetno pjesništvo, koje je poprilično zapostavljeno u odnosu na Sijarićevu prozu. Iznio je neke karakteristike koje krase Sijarićev književni opus.

 Jovana Radović, članica Kluba kulture, je čitala inserte iz djela ćamila Sijarića i kazivala stihove iz njegovih pjesama.                   

  Prostor školske biblioteke je odlično  mjesto za ovakve manifestacije. Publika je odlično ispratila program, tokom programa upriličen je koktel za sve prisutne.

Poslednja izmjena srijeda, 18 April 2018 14:12
  1. Novosti

Kontakt

Mar 26, 2018 184 Kontakt

Mubarek dani 2018

Mubarek dani 2018

Mar 26, 2018 306 Islamske teme

Hadisi

Hadisi

Mar 26, 2018 247 Islamske teme