Urednik/ica

Urednik/ica

U rizortu "Jela", u Rožajama je 26. oktobra otvorena kolektivna izložba slika pod nazivom "Likovna kolonija Muslimana u prirodi".

 

Predjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić uručio je donaciju Osnovnoj školi Mrkojevici u Pećuricama . U pitanju je komplet zvučnika , odnosno  razglas koji ce učenici ove škole od sada moci da koriste na prigodnim manifestacijama.

 
05.10.2019. u Rasovu organizovana je druga javna tribina "Obrazovanje Muslimana u Crnoj Gori" u okviru projekta „Obrazovanje Muslimana u Crnoj Gori ” čiji je nosilac Mustafa Bektašević.

 

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore svim građanima islamske vjeroispovijesti, upućuje iskrene čestitke povodom Kurban bajrama, jednog od najvećih islamskih  praznikaa, uz najbolje želje da ovaj blagdan bude ispunjen brigom za bližnje i donese zdravlje, a najviše toleranciju i uvažavanje svih različitosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Od 04.-06. decembra 2018 godine,u Ulcinju, održana je trodnevna konferencija na temu “Moc kulture - Multikilturalizam i savremene umjetničke prakse:etnizacija ili interakcija?”

23.03. 2019 održana je treća sjednica III saziva Savjeta, u hotelu „Ramada“ u Podgorici. 

Savjet je zvanicno formiran marta 2008.g. na inicijativu grupe gradjana muslimanske nacionalnosti , sto ni tada ,a ni danas nije bilo ni malo lako biti.  Pritisnuti sa svih strana, smogli smo snage da oformimo Savjet koji brine o kulturnom i istorijskom nasljedju crnogorskih Muslimana, bastini crnogorski jezik kao svoj, Crnu Goru kao svoju matičnu državu.

Akademik dr Avdul Kurpejović: Ko smo mi Muslimani Crne Gore, Matica Muslimanska, 2018.