Super User

Super User

U prostoru etno  restoranu „Čardak“ u mjestu Gubavač nadomak Bijelog Polja, održana je tribina  „Tradicionalna žena Muslimanka „ koju je organizovala Suada Drpljanin Fetić. Pokrovitelj tribine je Savjet Muslimana u Crnoj Gori. Gosti na tribini su se bavili dvjema temama i to .Način i razlog tradicionalnog oblačenja žene Muslimanke». Prezentaciju i izlaganje na ovu temu imali su : Edina Gredić, studentkinja Turskog jezika i književnosti, Selma Hodžić, dipl ecc i Redžo Bučan mještanin koji je pokazao haljinu staru 150 godina koja je sačuvana u njegovoj porodici.

 Obraćajući se prisutnima Sekretar Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore mr Kadrija Kurpejovićje između ostalog istakao sljedeće:

U Petnjici je otvorena prva samostalna izložba mladog umjetnika Darmina Ganića koji je rodjen u Rožajama ,a   diplomirao je na Likovnoj akademiji Univerziteta u Novom Pazaru u klasi profesora Kemala Ramujkića.

Berane – U Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, 13.avgusta 2015. godine, u sklopu projekta Kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama, održan je Okrugli sto na dvije teme, društveno politički položaj i status i kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti i Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori upućujemo iskrene čestitke povodom Ramazanskog Bajrama kojim završava mjesec posta i molitve.

Želimo da predstojeći blagi dani svima koji ga obilježavaju donesu sreću i radosti te da ga provedu u miru, dobrom zdravlju i zajedništvu s porodicom i bližnjima.

Neka vam duh ovih blagdanskih da nam molitve i nade bude nadahnuće za dijalog, međusobno razumijevanje, pomirenje i solidarnost.

 

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

SabrijaVulić

Predsjednik SMNCG

Predstavnici Generalnog sekretarijata konsultativnog vijeća za zajednice Kosova koje funkcionise pri kancelariji Predsjednice Kosova posjetili su Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore  gdje sui h dočekali Predsjednik Sabrija Vulić I Generalni sekretar Kadrija Kurpejović.

Dom kulture Berane, 16.06.2015. god.

“Kao što Lim, od davnina, miluje razdragane obale od Plava, preko Berana, Bijelog Polja, Prijepolja do Priboja, tako jedna književna forma, stara koliko i čovječanstvo, uznemiruje naša krhka čula, iskazujući čovjekovu ljubav, zahvalnost i divljenje, ponajprije, svojem Stvoritelju – velikom i Uzvišenim Allahu, dž.š., pa poslaniku Muhammedu, a.s., dražesnoj ženi i voljenom zavičaju – vatanu, a onda cjelokupnoj dunjalučkoj ljepoti.

Ramazan

Jul 15, 2024

Čestitka povodom početka Ramazana

Povodom mjeseca Ramazana, svim muslimanima u našoj zemlji i dijaspori upućujem najiskrenije čestitke, te im od srca želim Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Vjernici se raduju Ramazanu, znajući koliko im posvećenost istinskim duhovnim vrijednostima, porodici, komšijama i prijateljima može pomoći. 

U našoj zemlji dani Ramazana se slave na tradicionalan način, otvorenog srca, uz zajednička druženja na iftarima. Samo jaka zajednica garantuje stabilnost i dobrobit naše jedine domovine Crne Gore koja nam je svima jedini garant opstanka i razvoja. Kada je zajednica jaka i oslonjena na istinske tradicionalne vrijednosti, onda je i spremna na izazove bilo koje vrste.   

Sa željom da ovaj mjesec posta, iftara i oprosta provedemo u atmosferi mira, radosti i vjere da možemo bolje, još jednom srdačno čestitam mubarek mjesec Ramazan.

 

Sabrija Vulić, 

predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore