U ime Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore i u svoje lično ime svim gradjanima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori želim sretne i blagoslovljene predstojeće bajramske dane.

Predsjednik Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić tvrdi da su nacionalni Muslimani u Crnoj Gori građani koji su u prethodnih 30 godina postali žrtve etničkog inženjeringa, vjerovatno najvećeg na prostoru bivše Jugoslavije.

Na inicijativu novoimenovanog direktora Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina(CEKUM), gospodina Gzima Hajdinage, održan je sastanak između Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore koga su predstavljali predsjednik Sabrija Vulić, generalni sekretar Kadrija Kurpejović i Emina Skenderović PR Savjeta i predstavnika CEKUM-a na čelu sa direktorom Hajdinagom I saradnicima.

Sa velikim zadovoljstvo svim gradjanima Crne Gore čestitamo Dan nezavisnosti.

Predsjendik nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore I generalni sekretar mr Kadrija Kurpejović, pred početakutakmice Regionalne lige Sjever Petnjica- Polimlje  uručili supredstavnicima I fudbalerima Fudbalskog kluba Petnjicagarnituru kompletne sportske opreme za 22 fudbalera.

U svoje lično ime i u ime svih članova Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore želimo sretan i blagoslovljen predstojeći Bajram svim etničkim Muslimanima kao i ostalim  vjernicima islamske vjere u Crnoj Gori.