12.03.2023. održana je III sjednica IV saziva Savjeta Muslimanskog naroda CG.

Na sjednici je jednoglasno usvojen Zapisnik sa II sjednice Savjeta održane 11.12.2022. i razmatran je Predlog izvještaja o radu SMNCG za 2022. god.

Članovi savjeta Upoznati su sa izvještajem nezavisnog revizora za 2022. god. i razmatrani su Predlozi izvještaja o finansijskom poslovanju za 2022. i finansijskog plana za 2023. god.

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore odlučio je da se uključi u akciju pomoći nastradalim stanovnicima u Turskoj od katastrofalnog zemljotresa.

Delegacije Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore danas su položile cvijeće i odale počast žrtvama otmice u Štrpcima febrara 1993.g. u Podgorici i Bijelom Polju.

Podsjetimo, tada su pripadnici srpskih paravojnih jedinica oteli grupu putnika iz voza 671 na relaciji Beograd–Bar.

Oteti putnici su bili 18 Muslimana i jedan Hrvat,koji su potom likvidirani. Većina ubijenih su bili državljani SR Jugoslavije i bili su uglavnom iz Priboja, Prijepolja, Beograda i Podgorice.

Sjećanje na naše sunarodnike predstavlja opomenu za sve generacije da se ovako nešto nikada više ne ponovi . Čuvajući uspomenu na ove nevine žrtve čuvamo i sebe i svoje potomke .

Moj san je poezija koja me smiruje, poetski složene rečenice koje me zamajavaju dok prelazim ulicu. Koliko sam samo puta umalo završio pod točkovima automobila – rekao je Karađuzović

Izlaganje Sabrije Vulića na u Skupštini Crne Gore na odboru za ludska prava

Delegacija Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore u kojoj su bili predsjednik Sabrija Vulić, generalni sekretar mr Kadrija Kurpejovic i član IO mr Avdo Ajanović položili su,u čast Prvog decembra, 81. godišnjice Pljevaljske bitke,vijenac na Spomenik palim borcima na Stražici. Vijence su položile i delegacije opštine Pljevlja, te boračkih organizacija, potomaka poginulih boraca, političkih partija, kao i značajan broj poštovaoca antifašizma.

Pljevaljska bitka bila je jedna od najvećih partizanskih akcija na Balkanu tokom 1941. godine, tokom koje je stradalo 238 boraca, a 270 ih je ranjeno, dok je pod represijom okupatora i domaćih izdajnika u danima nakon bitke strijeljano 159 nedužnih civila.