Gospodine Abazoviću, da li je dobrodošlo 5,1% crnogorskih Muslimana ? Featured

Objavio/la  Jan 22, 2022

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović oglasio se preko tviter naloga poželivši dobrodošlicu u eventualno novu Vladu pomirenja Crnogorcima, Srbima , Bošnjacima i Hrvatima i religijskim zajednicama. 

U najmanju ruku smo neprijatno iznenadjenii da je potpredsjednik Vlade “zaboravio” , prema posljednjim istraživanjima 5,1% crnogorskih Muslimana.  

Gospodin Abazović time je nastavio politiku DPS , jer u posljednjih 20 godina iz redova Muslimana bio je slovom i brojem jedan (1) ministar koji se izjašnjavao kao Musliman. 

Muslimani su ponos Crne Gore i jedina manjinska nacionalna zajednica koja nema druge države osim Crne Gore. Muslimani trpe veliku asimilaciju posljednjih 20 godina , ali zbog svoje gradjanske svijesti i ljubavi prema Crnoj Gori su stoički podnosili očiglednu marginalizaciju i asimilaciju čemuj se sada priključio ovakvim tvitom i potpredsjednik aktuelne Vlade Dritan Abazović.

Hoćemo da vjerujemo da je ovo nenamjerna greška i da će biti ispravljena pozivom nekog od predstavnika Muslimana u eventualnu novu Vladu medju kojima postoji veliki broj vrhunskih stručnjaka u različitim oblastima .

 

  1. Novosti