Izabran novi saziv Savjeta Muslimanskog Naroda Crne Gore Featured

Objavio/la  Feb 13, 2022

Na konstitutivnoj sjednici Savjeta Muslimanskog naroda u Crnoj Gori koja je 12.02.2022. održana u Podgorici, verifikovani su mandati četvrtog saziva, a za predsjednika je izabran Sabrija Vulić.

Sjednici je prisustvovalo 24 člana Savjeta koji su jednoglasno podržali Vulića, koji će funkciju predsjednika obavljati naredne četiri godine.

Vulić, koji je inače bio na čelu Savjeta u proteklom mandatu, zahvalio je članovima na podršci i kazao da će se zalagati za afirmaciju i očuvnje nacionalnog i kulturnog identiteta Muslimana Crne Gore, zaštitu od dalje asimilacije, te za poboljšanje položaja ovog manje brojnog naroda kako u sferama političkog tako i javnog i kulturnog života.

 

Na sjednici izabrani su i predstavnici ostalih organa Savjeta tj. generalni sekretar mr Kadrija Kurpejović, dva potpredsjednika g.Murat Međedović i mr Alen Pelinković, te članovi Izvršnog odbora u sastavu od pet (5) članova i to: mr Avdo Ajanović iz Pljevalja, Fahrudin Dervišević iz Gusinja, Suada Drpljanin-Fetić iz Bijelog Polja, Edin Koljenović iz Podgorice i Nusret Ganić iz Rožaja. 

 

Poslednja izmjena Sunday, 13 February 2022 18:23
  1. Novosti