Delegacija Savjeta Muslimana položila cvijeće na spomenik u Pečuricama Featured

Objavio/la  Jul 13, 2022

Delegacija Savjeta Muslimana Crne Gore na čelu sa potpredsjednikom mr Alenom Pelinkovićem položila je danas cvijeće na spomenik palim herojima u NOB u Pečuricama 

 

Nakon što je delegacija Savjeta Muslimana Crne Gore prošle godine položila cvijeće nakon pause duge dvije i po decenije to je urađeno i ovo.

 

Obraćajući se prisutnima Pelinković je izmedju ostalog rekao:

 

“Drugu godinu za redom, na inicijativu Savjeta Muslimanskog naroda rne Gore okupili smo se ovdje kod spomenika u Pečuricama kako bi odali dužnu poštu poginulim žrtvama antifašističke borbe iz Mrkojevića.

 

Na ovom kaminim kockama uklesana su imena heroja iz Mrkojevića koji su bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost položili svoje život tokom Narodno oslobodilačke borbe.. Mi ih ne smijemo zaboraviti niti njih niti njihovo djelo i žrtvu koju su podnijeli radi slobode i svijetle budućnosti našeg kraja , Crne Gore i Jugoslavije. Nemojmo zaboraviti da je ovoj spomenik bio zaboravljen ,ali zahvaljujući inicijativi Savjeta Muslimana i našim ulaganjima , te naporima Komunalnog preduzeća iz Bara ovaj objekat dobija novo ruho i moramo da ga čuvamo.

 

Dugo su ovi heroji bili zaboravljeni, preko dvije i po decenije i zato smo osjetili, kao Savjet Muslimana Crne Gore potrebu, da ponovo pokrenemo inicijativu da se barem na ovaj istorijski važan dan sjetimo heroja našeg kraja i odamo im dužnu počast.

Hvala im za sve, neka im je vječna slava.”- rekao je Pelinković

 

Ove godine spomenik u Pečuricama i prostor oko njega zablistali su u novom ruhu. Naime na inicijativu Savjeta Muslimana radnici Komunalnog preduzeća Bar uredili su prostor oko spomenika i sam spomenik , a Savjet Muslimana finansirao je osvjetljenje oko spomenika.

  1. Novosti