Gjeka sa predsjednicima savjeta:Zalagaćemo se za bolje i nesmetano funkcionisanje savjeta. Featured

Objavio/la  Jul 22, 2022

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Gjeka razgovarao je danas sa predstavnicima savjeta manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica o modelima rješavanja aktuelnih problema sa kojima se suočavaju savjeti.

 

Problem opredjeljivanja sredstava na javnom konkursu Fonda za ostvarivanje prava manjinskih naroda je najaktuelniji izazov koji još uvijek nema adekvatan epilog. Takođe, dodatni problem je Komisija za vrednovanje projekata Fonda, koja u sastavu i dalje nema predstavnike/ce nacionalnih savjeta, kako bi se vrijednovanje projekata usmjerilo na prepoznavanje konkretnog značaja za nacionalne manjine u Crnoj Gori.

 

Predstavnici manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica ponovili su problem oko definisanja statusa Savjeta i predložili da zajedno sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava pristupe rješavanju tog problema.

 

Ministar Gjeka se zahvalio svima njima na saradnji i o predlozima i ponovio da je potrebno zajednički raditi kako bi se konkretizovali stvari. Ministar Gjeka je istakao da će Ministarstvo u najkraćem roku predložiti modele rješenja za predmetne izazove i da će se zalagati da omogući bolje i nesmetano funkcionisanje savjeta.

  1. Novosti