Počela sa radom likovna radionica Featured

Objavio/la  Jul 26, 2022

Danas je otpočela sa radom likovna radionica namjenjena najmladjim polaznicima kojom rukovodi naš istaknuti umjetnik i profesor Muharem Muratović. Radionica se održava u prostorijama OŠ “Mrkojevići”. Organizartor radionice je Savjet Muslimana Crne Gore koji je obezbjedio sav potrebni material za polaznike kao i finansijsku potporu. Ovo je prvi put da se organizuje radionica ovog tipa, a interesovanje je bilo izuzetno veliko pa je oformljena grupa od 21 polaznika. Djeca su prvog dana uživala u spoju igre i slikarstva što je i cilj radionice.

Radionica je besplatna i predviđena je za djecu uzrasta 5-10 godina. Cilj je da edukuje mališane i promoviše našu kulturu izraženu kroz slikarstvo. Poseban akcenat će biti stavljen na mališane iz dijaspore.

Planirano je da se radionica traje četiri dana, a posljednjeg dana će polaznicim biti uručena diplome za učešće na radionici.

 

Kako je interesovanje bilo izuzetno veliko organizatori se izvinjavaju svima onima za koje nije bilo mjesta zbog ograničenog broja polaznika u jednoj grupi. Nastojaćemo da slične akcije podržimo u narednom period kažu u nacionalnom savjet Muslimana Crne Gore.

Poslednja izmjena Tuesday, 26 July 2022 19:19
  1. Novosti