Završena radionica za male slikare Featured

Objavio/la  Jul 31, 2022

U organizaciji Savjeta Muslimana Crne Gore u prostorijama OŠ Mrkojevići održana je likovna radionica namjenjena najmlađim polaznicima kojom je rukovodio naš istaknuti umjetnik i profesor Muharem Muratović. Savjet Muslimana Crne Gore je obezbjedio sav potrebni material za polaznike radionice kao i finansijsku potporu. Ovo je prvi put da se organizuje radionica ovog tipa, a interesovanje je bilo izuzetno veliko pa je oformljena grupa od 21 polaznika. Djeca su uživala u spoju igre i slikarstva što je bio i cilj radionice.

Posljednjeg dana radionice, svim polaznicima su uručene diplome kao svedočanstvo da su pohađali radionicu. Diplome je uručio potpredsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore mr Alen Pelinković koji je tom prilikom izjavio: “Zadovoljstvo mi je da smo u prilici da pokrenemo jednu ovakvu radionici u školi koju je većina nas starijih pohađala. Privilegija je imati šansu učiti od Muharema Muratovića koji je svjetsko ime u slikarstvu.

Savjet Muslimana će nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima u budućnosti, a sve u cilju promocije naše kulture, nauke kao pokretača društvenog razvoja. Podsjetimo da smo nedavno u saradnji sa komunalnim preduzećem u Baru uredili spomenik u krugu škole i isto osvijetlili. Hvala vam svima što ste se odazvali pozivu da učestvujete na ovoj radionici.”

Radionica je bila besplatna i predviđena je bila za djecu uzrasta 5-10 godina. Cilj radionice je bio da edukuje mališane i promoviše našu kulturu izraženu kroz slikarstvo. Poseban akcenat je bio stavljen na mališane iz dijaspore. Radionica je trajala četiri dana.

 

Preuzeto sa: www.glasmrkojevica.me

Poslednja izmjena Sunday, 31 July 2022 12:15
  1. Novosti