Vulić: Uspješan sastanak sa novim Premijerom Featured

Objavio/la  Nov 01, 2023

Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana, poručio je premijer Crne Gore Milojko Spajić u toku današnjeg susreta sa predstavnicima vijeća- savjeta manje brojnih naroda i zajednica.

 

Iz Vlade su naveli da Spajić je danas primio predsjednika Bošnjačkog vijeća Sulja Mustafića, predsjednika Nacionalnog savjeta Albanaca Faika Niku, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimira Dekovića, predsjednika Savjeta Muslimana Sabriju Vulića i predsjednika Romskog savjeta Mensura Šaljaja.

 

Navodi se da tema sastanka bilo je stvaranje uslova za sprovođenje predstojećeg Popisa stanovništva čiji početak je planiran za 30. novembar.

 

Predstavnici manjinskih naroda, su zahvalili na prijemu i kazali da “prepoznaju volju predsjednika Vlade da se proces učini inkluzivnim za sve”, te da je to svojevrsna poruka Vlade da će graditi društvo jednako-pravnih građana na nivou cijele države.

 

Premijer Spajić je kazao da je Vlada “voljna da iznađe rješenje” za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg Popisa.

 

„Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana“, poručio je premijer.

 

Na sastanku je, dodaju, bilo riječi o konkretnim predlozima kojima bi se unaprijedio proces i dogovoren nastavak komunikacije ovim povodom.

 

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Novica Vuković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka.

 

 

  1. Novosti