Savjet Muslimana Crne Gore uručio donaciju školi u Gorani Featured

Objavio/la  Nov 14, 2023

Savjet Muslimana Crne Gore nastavio je sa donacijama Mrkojevićima. Ovog puta na svečanosti u školi u Gorani potpredsjednik nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore mr Alen Pelinkovic uručio je vrijedu donaciju učenicima ovog područnog odjeljenja OŠ “Mrkojevići”. U pitanju je multifunkcionalni kolor stampač i sto za stoni tenis sa pratećom opremom.

    Ispred OŠ “Mrkojevići” na donaciji se zahvalio direktor skole Osman Grgurević koji je između ostalog rekao: “Nacionalni Savjet Muslimana Crne Gore nam kontinuirano pomaže i na tome smo im neizmjerno zahvalni. Na inicijativu članova Savjeta roditelja Mirsada Šabovića i Osmana Isakovića, Savjet Muslimana Crne Gore je opredijelio potrebna novčana sredstva za nabavku neophodne opreme. Zajednička želja nam je da svi učenici naše škole imaju jednake uslove za učenje ali i vannastavne aktivnosti. Savjet Muslimana nam u tome kontinuirano pomaže i na tome smo im neizmjerno zahvalni. Zahvaljujući brojnim dobrotvorima koji su svjesni da je podrška obrazovanju ulaganje u budućnost uslovi za rad u našoj školi su sve bolji.”

 Mr Alen pelinkovic, potpredsjednik Sajeta Muslimana, obraćajući se prisutnima je istakao da je svrha i cilj postojanja nacionalnog Savjeta Muslimana očuvanje i zaštita kulturnog i jezickog identiteta nacionalnih Muslimana u Crnoj Gori , a da se to jedino može uspješno ostvariti je ulaganje u mlađe generacije. S toga Savjet Muslimana sa iskrenom radošću je uvijek spreman da pomogne svom narodu i tako će biti i ubuduće. Do sada je Savjet učestvovao u brojnim akcijama na prostoru Mrkojevica i uložio značajna sredstva kako bi se jedna specifična nacionalna grupacija smještena tu kraj mora maksimalno očuvala.”

 

Preuzeto sa: www.glasmrkojevica.me

 

Poslednja izmjena Tuesday, 14 November 2023 11:05
  1. Novosti