Održano veče sevdaha u okviru projekta "Festival sevdaha-Sevdah za dušu" Featured

Objavio/la  Feb 22, 2024
 
 
U Sali Centra za kulturu održano veče sevdaha koje je organizovano u okviru projekta Festival sevdaha-Sevdah za dušu, čiji je nosilac Hajrija Fetić.
 
Kako je kazala organizatorka programa Suada Drpljanin Fetić, projekat se organizuje tri mjeseca pod pokroviteljstvom Savjeta Muslimana Crne Gore i Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, sa ciljem, kako je kazala Fetić, očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta i baštine Muslimana u Crnoj Gori.
„Mi Muslimani koji smo sastavni dio jednog buketa koji krasi Crnu Goru, želimo da afirmišemo sve ono što donosi naša kultura i običaji, ali ne nauštrb bilo koga, već na zadovoljstvo svih naroda sa kojima živimo, u želji da vlada mir i razumijevanje na ovim prostorima, a upravo sva raznolikost koja nas krasi, čini da smo svi mi, bez obzira na vjeru i naciju, bogatiji i vrijedniji“ istakla je Fetić.
 
Posjetioce u Centru za kulturu svojim umjetničkim izvođenjem, pjesmom i muzikom, kroz ljepotu sevdalinke proveli su Aleksandra Saška Rakonjac i Miloš Vojinović.
 
 
radiobijelopolje.me 
  1. Novosti