USVOJEN FINANSIJSKI I PLAN RADA SAVJETA MUSLIMANA ZA 2024 Featured

Objavio/la  Mar 07, 2024

Sedma sjednica IV saziva Savjeta Muslimanskog naroda održana  uz prisustvo 18 članova Savjeta.

Sjednici nijesu zbog obaveza prisustvovali Edin Koljenović, Lejla Abdić, Enisa Birno, Almera Bibić, Alen Pelinković,  Esad Kalezić, Emina Skenderović.   

Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta Sabrija  Vulić, predstavljajući predloženi Dnevni red.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni Izvještaj o rada savjeta kao i finansijski izvještaj za proteklu godinu, Program rada Savjeta  i Finansijski plan za 2024 godinu, a pružena je i mogućnost za dalju diskusiju.  Razmatran je i usdvojen Akcioni plan savjeta za 20204.g.

Članovi savjeta su upoznati sa aktivnostima predstavnika Savjeta u Upravnom odboru Fonda za manjine kao i u Komisiji za manjine Javnog servisa RTCG, te sktivnostima oko sudskog slučaja u kome je Savjet pokrenuo sudskiu tužbu protiv Šerba Rastodera zbog diskriminacije prema Muslimanima u Crnoj Gori kao i vrijedjanja po nacionalnoj osnovi.

Na sjednici je konstatovano da je Savjet uradio maksimalne napore tokom popisa u decembru protekle godine u apsolutno neregularnim uslovima i pritiscima koji su dolazili od strane aktivista Bošnjačke stranke , DPS, Bošnjačkog vijeća  i Islamske zajednice.

Na sjednici je istaknuto da u skladu sa preporukama DRI, Savjet ispunjava gro zadatih obaveza zbog čega i ova institucija već ranije dala oba pozitivna mišljenja na rad Savjeta Muslimana Crne Gore.

Ova sjednica je pružila članovima Savjeta priliku da detaljno pregledaju ključne aspekte rada i planova za tekuću i prethodnu godinu, osiguravajući transparentnost i odgovornost u radu Savjeta Muslimanskog naroda.

  1. Novosti