Solidarnost i Povezanost: Iftar za Pripadnike Romskog Naroda u organizaciji Savjeta Muslimanskog Naroda Featured

Objavio/la  Mar 29, 2024

Savjet Muslimana Crne Gore je obezbijedio 76. iftara za pripadnike romske populacije u znak solidarnosti i zajedništva tokom svetog mjeseca Ramazana. Ovaj događaj je okupio je članove pripadnike romske zajednice i obezbijedio užitak u tradicionalnoj večeri tokom posta.

Jedan od ključnih ciljeva ovog iftara bio je jačanje veza između različitih etničkih grupa u Crnoj Gori. Kroz zajedničko dijeljenje obroka i razgovora, stvorena je atmosfera razumijevanja i prihvatanja, naglašavajući da su zajednički interesi i vrijednosti mnogo važniji od razlika koje nas dijele.

Iftar je bio prilika za razmjenu iskustava, promociju međukulturnog dijaloga i jačanje veza između različitih zajednica u Crnoj Gori. Savjet Muslimana Crne Gore je istakao važnost inkluzije i poštovanja različitosti, te podržao napore ka stvaranju tolerantnijeg društva. 

Na događaju su se dijelile tradicionalne poslastice i jela koja su pripremljena s ljubavlju i pažnjom, pružajući priliku za uživanje u ukusima ramazanskog obroka. 

Ovaj iftar je bio još jedan korak ka izgradnji otvorenijeg i ujedinjenijeg društva, te je simbolizovao važnost empatičnosti i saradnje među svim građanima Crne Gore, bez obzira na njihovu vjersku ili etničku pripadnost.
 
Na kraju, iftar za pripadnike romske populacije je bio izraz solidarnosti, ljubavi i poštovanja prema svim članovima društva. Savjet Muslimana Crne Gore ostaje posvećen promociji harmonije i razumijevanja među različitim zajednicama u Crnoj Gori, nastavljajući da organizuje događaje poput ovog iftara kako bi izgradio bolju budućnost za sve.
  1. Novosti