Partija crnogorskih Muslimana povukla odborničke liste u Podgorici i Bijelom Polju Featured

Objavio/la  Oct 04, 2022

Odbori glavnog Grada Podgorica i Bijelog Polja, Partije crnogorskih Muslimana odlučili su, većinom glasova, da povuku liste sa kandidatima za lokalne izbore u ova dva grada.

“U cilju dalje afirmacije politike ekonomskog i društvenog razvoja , te snaženja evropskih vrijednosti i građanskog društva jednakih šansi za sve kroz , po prvi put, javno uvažavanje posebnih prava Muslimana Crne Gore, Partija crnogorskih Muslimana će svoju kampanju usmjeriti na podršku Pokretu Svi za naš GRAD – dr Ivan Vuković u Podgorici i listi „Prava stvar , koalicija još bolje za Bijelo Polje“, saopšteno je iz te partije.

 

Iz Partije crnogorskih Muslimana zahvalili su se svojim članovima i simpatizerima koji su, kako su ocijenili, uradili veliki napor u prethodnom periodu ,ali i pokazali želju da doprinesu promociji ideja crnogorskih Muslimana ,a to je ističu, u prvom redu evropska , moderna i građanska država Crna Gora u kojoj nacionalni Muslimani neće biti građani drugog reda.

 

“Vjerujemo da će u tom smislu, iz dana u dan, da raste broj naših članova i simpatizera koji imaju po prvi put priliku da kroz Partiju crnogorskih Muslimana zaštite svoje interese , promovišu znanje i mogućnosti kao nacionalni Muslimani posvećeni Crnoj Gori i nikome drugome”, dodaju u saopštenju.

 

Ističu kako je na listama u ova dva grada bilo spremno 65 imena kandidata za odbornike, koji su dali svoj potpis – pristanak i time pokazali svoj demokratski kapacitet, ali i hrabrost s obzirom na činjenicu da su bili pod konstantnim pritiskom pojedinih struktura kojima ne odgovara da crnogorski Muslimani imaju svoje predstavnike u javnom životu.

 

“Hvala stotinama građana koji su nam dali potpise podrške bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost i koji su na taj način prepoznali podržali ideje gradjanske Crne Gore, naše jedine države”, dodaju u saopštenju.

 

Poručuju da će Partija crnogorskih Muslimana nastavitijoš jače svoje aktivnosti u narednom periodu, i zato pozivaju sve građane da im se pridruže u borbi za neku ljepšu, pošteniju i građanskiju Crnu Goru.

Poslednja izmjena Tuesday, 04 October 2022 15:50
  1. Novosti